Τι είναι χειροπρακτική

Είναι η τρίτη μεγαλύτερη επιστήμη υγείας στον κόσμο, μετά την κλασική ιατρική και την οδοντιατρική.

Είναι ένας ανεξάρτητος κλάδος υγείας, που ειδικεύεται στην αντιμετώπιση και πρόληψη επώδυνων συνδρόμων και δυσλειτουργικών καταστάσεων, που οφείλονται σε μηχανικά προβλήματα της σπονδυλικής στήλης καθώς και στις επιπτώσεις που έχουν αυτά πάνω στο νευρικό σύστημα.
Η βασική μέθοδος αντιμετώπισης των προβλημάτων αυτών είναι οι ειδικοί διορθωτικοί χειρισμοί (ανατάξεις), που γίνονται πάνω στη σπονδυλική στήλη και γενικότερα σε ολόκληρο το μυοσκελετικό σύστημα.
Η επαναφορά της κανονικής λειτουργίας της σπονδυλικής στήλης, που επιτυγχάνεται με τους χειρισμού αυτούς, ελευθερώνει το νευρικό σύστημα, βοηθάει τον οργανισμό στην ανάκτηση της έμφυτης ικανότητάς του για αυτο-ίαση και εξαλείφει τις αιτίες του πόνου.

Η Χειροπρακτική υποστηρίζει πως υπάρχει μία ευφυΐα στη ζωή και πως το σώμα έχει ένα έμφυτο δυναμικό να διατηρεί μία φυσική κατάσταση ύπαρξης και υγείας. Αυτό το πετυχαίνει μέσω ενός πολύπλοκου δικτύου που ονομάζεται Νευρικό σύστημα , το κύριο σύστημα διαχείρισης του σώματος και της ψυχής.
“Ο Γιατρός του μέλλοντος δεν θα χορηγεί φάρμακα αλλά θα εκπαιδεύει τους ασθενείς του περί της φροντίδας του ανθρώπινου πλαισίου, της διατροφής, της αιτίας και πρόληψης της ασθένειας” (Thomas Edison)
Ο ρόλος του γιατρού πρέπει να είναι να βοηθάει το σώμα να αποθεραπευτεί με φυσικό τρόπο.
Οι χειροπράκτες το κάνουν αυτό με ασφάλεια, ανατάσσοντας μετατοπισμένους σπονδύλους. Τα υπεξαθρήματα, όπως ονομάζονται, μπορεί να διαταράξουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος ασκώντας  πίεση σε σπονδυλικά νεύρα.
Τριανταένα ζεύγη νεύρων εξέρχονται από οπές που σχηματίζονται από τους σπονδύλους και ονομάζονται σπονδυλικά τρήματα. Μαζί με τα νεύρα που πηγάζουν απευθείας από τον εγκέφαλο, αυτά τα τριανταένα ζεύγη σπονδυλικών νεύρων, ελέγχουν την ύπαρξη και ρυθμίζουν τη λειτουργία όλων των οργάνων, σπλάχνων, αδένων, μυών και ιστών του σώματος.
Όταν ο Χειροπράκτης ανατάσσει τους σπονδύλους σας στη φυσιολογική τους θέση, προωθεί την ελεύθερη ροή νευρικής ενέργειας σε όλο σας το σώμα, ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία και να επιτραπεί στο μηχανισμό της αυτό-ίασης σας να εκφράσει το μέγιστο του δυναμικού του.