Φροντίδα συμπτωμάτων

“Χρειάζομαι ανακούφιση…”

Υπάρχουν τρείς φάσεις Χειροπρακτικής αγωγής:

  1. Αντιμετώπισης ενός συγκεκριμένου προβλήματος υγείας
  2. Φροντίδα υγείας βασισμένη στην πρόληψη
  3. Αγωγή για βελτίωση της υγείας και των δυνατοτήτων του ατόμου

Αυτές οι τρείς φάσεις λειτουργούν σαν σύστημα υποστήριξης και διατήρησης της υγείας σας.
Η πρώτη φάση στην οποία ο ασθενής χρήζει ανάγκης άμεσης βοήθειας για να αντιμετωπίσει ένα πιο οξύ πρόβλημα, βασίζεται στα συμπτώματα του προβλήματος και στον πόνο.
Επειδή οι περισσότεροι ασθενείς επισκέπτονται το Χειροπράκτη λόγω κάποιου τραυματισμού ή κάποιου πόνου που έχουν, το πρώτο πράγμα που θέλουμε να πετύχουμε με τη θεραπεία μας είναι να απαλύνουμε τον πόνο και να περιορίσουμε όσο το δυνατό γίνεται τα συμπτώματα. Αυτή η φάση της θεραπείας μπορεί να διαρκέσει από κάποιες ημέρες μέχρι κάποιους μήνες, ανάλογα με τη σοβαρότητα του προβλήματος  και την κατάσταση υγείας του ασθενή.
Για να διορθωθούν σπονδυλικές διαταραχές που οφείλονται σε υπεξαθρήματα (μετατοπίσεις) χρειάζεται χρόνος και δεν είναι πάντα υπόθεση μίας επίσκεψης. Μόλις σταθεροποιηθεί το πρόβλημα και περιοριστεί η δυσφορία, ο Χειροπράκτης σας θα σας δώσει την ευκαιρία να προχωρήσετε στη δεύτερη φάση της Χειροπρακτικής αγωγής. Τώρα θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε τη σωστή λειτουργία της σπονδυλικής στήλης και να σταθεροποιήσουμε τις αρθρώσεις ώστε να αποτραπεί η επανεμφάνιση των συμπτωμάτων.

 

Επιστροφή