Αυχεναλγία

“Έχω ένα μόνιμο βάρος στον αυχένα μου…”

Ο πόνος και η ενόχληση στον αυχένα είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα. Βλέπουμε συχνά κόσμο να κουνάει και να στρίβει το κεφάλι του για να ανακουφιστεί από τον πόνο. Κάποιοι άνθρωποι κάνουν ακόμα και βίαιες κινήσεις για να κάνει ΚΡΑΚ ο αυχένας τους γιατί αλλιώς υποφέρουν.

Αυτό που προσπαθούν να πετύχουν είναι να χαλαρώσουν τις αρθρώσεις για να φύγει η συσσωρευμένη ένταση. Ουσιαστικά προσπαθούν να φέρουν τις σπονδυλικές αρθρώσεις στη φυσιολογική τους θέση. Τέτοιες προσπάθειες μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνες και να έχουμε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, τον τραυματισμό ή την επιβάρυνση μίας κατάστασης. Με τέτοιου είδους αυτό-χειρισμοί μπορεί να τραυματιστούν αγγεία, νεύρα, μαλακά μόρια, να χαλαρώσουν τα συνδεσμικά στοιχεία των αρθρώσεων και να προκληθεί αρθρίτιδα σε βάθος χρόνου.
Ακόμα και οι ίδιοι οι Χειροπράκτες δεν μπορούν να ανατάξουν τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Με προσεκτική εξέταση και συγκεκριμένες ανατάξεις, οι Χειροπάκτες με ασφάλεια διορθώνουν τις σπονδυλικές μετατοπίσεις/ανατάξεις που ευθύνονται για το πρόβλημα.
Δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι να εμφανιστούν πιο πολύπλοκα και δυσάρεστα προβλήματα, όπως μούδιασμα στα χέρια, πονοκεφάλοι, ζαλάδες, που θα επηρεάσουν όλο το σώμα για να διορθώσετε το πρόβλημα.
Ο πόνος στον αυχένα είναι ένα σήμα κινδύνου. Καλύπτοντας με φάρμακα τον πόνο και μουδιάζοντας την περιοχή που νοσεί, μπορεί να επιφέρει άλλα προβλήματα και διαταραχές σε άλλα συστήματα.
Συμβουλευτείτε το Χειροπράκτη σας για φυσικό και ασφαλή τρόπο αντιμετώπισης του αυχενικού σας.

 

Επιστροφή