Κάψιμο στην καρδιά

“...μα τι έφαγα…;”

Όταν ένα άτομο ταλαιπωρείται με συμπτώματα καψίματος στην καρδιά ο σφικτήρας ή η βαλβίδα μεταξύ στομάχου και οισοφάγου, συνήθως δυσλειτουργεί.
Όταν η βαλβίδα αυτή δεν λειτουργεί σωστά τα υγρά του στομάχου παλινδρομούν στον οισοφάγο  ο οποίος ιστός του δεν αντέχει την οξύτητα τους. Η αίσθηση καψίματος είναι το αποτέλεσμα.
Κάποιο άνθρωποι βρίσκουν πως κάποια  τρόφιμα τους ενοχλούνε, όπως ντομάτες ή πιπεριές. Το φαγητό δεν είναι όμως πάντα η αιτία. Η κακή λειτουργία του συστήματος μπορεί επίσης να φταίει.
Η λήψη χημικών φαρμάκων ή ταμπλετών που ισορροπούν την οξύτητα των υγρών του στομάχου δεν αντιμετωπίζουν πάντα την αιτία του προβλήματος.
-Τι ελέγχει τη μυϊκή σύσπαση της βαλβίδας του στομάχου;
-Η απάντηση είναι το Νευρικό σύστημα!
Οι ανατάξεις Χειροπρακτικής, επαναφέρουν τους σπονδύλους στη σωστή τους θέση και επηρεάζουν τα νεύρα που μεταφέρουν τις εγκεφαλικές εντολές στο στομάχι. Ο στόχος της Χειροπρακτικής αγωγής είναι να ανακτηθεί η σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος , ώστε όλα τα συστήματα στο σώμα να λειτουργούν σε ισορροπία.
Ρωτείστε το Χειροπράκτη σας αν μπορεί το κάψιμο στο αναπνευστικό ή πεπτικό σας σύστημα προέρχεται από κάποιο τμήμα της σπονδυλικής στήλης και αν μπορεί να το διορθώσει.

 

Επιστροφή