Άσθμα

“Δεν μπορώ να αναπνεύσω…”

Το άσθμα χαρακτηρίζεται από τη μυϊκή σφίξη των μικρών βρογχικών σαλπίγγων των πνευμόνων που συνοδεύεται με αυξημένη έκκριση βλέννας και διόγκωση των ιστών της αναπνευστικής οδού, που οδηγεί σε δυσκολία αναπνοής.
Επειδή η σύσπαση των βρογχικών σαλπίγγων καθώς και η λειτουργία των βλεννογόνων αδένων ρυθμίζεται από τις νευρικές ώσεις, οι Χειροπράκτες ελέγχουν το νευρικό σύστημα και την άμεση σχέση του με τη σπονδυλική στήλη, όταν αντιμετωπίζουν περιστατικά που πάσχουν από άσθμα.
Σπονδυλικά τμήματα του αυχένα και της πλάτης φιλοξενούν τις νευρικές ρίζες που τροφοδοτούν τους πνεύμονες και τους βρόγχους με τις εγκεφαλικές εντολές.
Σπονδυλικές διαταραχές στη δομή και θέση των σπονδύλων, (υπεξαθρήματα) μπορεί να προκαλέσουν πίεση στα νεύρα που πηγαίνουν στο αναπνευστικό σύστημα και να προκαλέσουν πρόβλημα στη λειτουργία του.
Πολλοί λένε: ”Θα του περάσει μεγαλώνοντας…”
Μπορεί όντως να περάσει ή να καλυτερεύσει αν με τα χρόνια οι σπόνδυλοι έρθουν στη φυσιολογική τους θέση και αποφορτίσουν τα  νεύρα.
Η επιστήμη της Χειροπρακτικής υποστηρίζει πως ανατάσσοντας τις σπονδυλικές αρθρώσεις , βελτιώνεται η λειτουργία του νευρικού συστήματος.
Αναθέστε στο Χειροπράκτη σας την διαφύλαξη της υγείας του παιδιού σας και ζητήστε του να σας κάνει μία εκτίμηση και ανάλυση της σπονδυλικής στήλης και του νευρικού του συστήματος .

 

Επιστροφή