Ωτίτιδα

“Μαμά πονάει το αυτί μου…!”

Οι ωτίτιδες είναι ένα πολύ σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά και πολλές φορές δεν είναι απλές μολύνσεις.
Μερικές φορές  το νεύρο ή κάποιο μικρό αγγείο που τροφοδοτεί το μέσο αυτί, ερεθίζεται από σπονδυλικά υπεξαθρήματα, κυρίως στην αυχενική μοίρα της σπονδυλικής στήλης. Σε αυτήν την περίπτωση ο φυσικός αγωγός του αυτιού μπορεί να αρχίσει να δυσλειτουργεί και να προκληθεί συσσώρευση πίεσης και ίσως μόλυνση.
Οι έρευνες έδειξαν πως η συχνή χρήση αντιβιοτικών ρίχνουν την άμυνα του οργανισμού και μειώνουν την αντίσταση του σώματος σε μικρόβια και βακτήρια, γεγονός που οδηγεί σε αναζωπύρωση του  προβλήματος.
Σίγουρα είναι πιο λογικό και πιο ασφαλές να δοκιμάζουμε τις λιγότερο επεμβατικές λύσεις πρώτα, πριν προβούμε στη χρήση φαρμάκων και χειρουργικών επεμβάσεων για ωτίτιδα.
Οι Χειροπράκτες ανατάσσουν τη σπονδυλική στήλη για να περιορίσουν τις πιέσεις  στα νεύρα και τα αγγεία, ώστε ο ιστός του αυτιού να επανέλθει στη φυσιολογική του λειτουργία.
Συμβουλευτείτε το Χειροπράκτη σας για να διαπιστώσετε αν η ωτίτιδα του παιδιού σας προκαλείται  ή σχετίζεται με κάποιο νεύρο που μπορεί να έχει επηρεαστεί από τη θέση των σπονδύλων του.

 

← Επιστροφή