Νυκτερινή ενούρηση

“ Έβρεξε στο κρεβάτι μου χτές το βράδυ …”

Είναι μία συχνή φράση που λένε με ντροπή τα μικρά παιδιά στο αυτί του γονιού τους, για να τους ειδοποιήσουν πως είχαν ακράτεια ούρων.
Η Νυχτερινή ενούρηση είναι ένα σύνθετο πρόβλημα που μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Ένας παράγοντας μπορεί να συνδέεται με τη διαταραχή του αντανακλαστικού του Φρενικού νεύρου (το ίδιο νεύρο που προκαλεί λόξυγκα).
Όταν τα παιδιά κοιμούνται, ο ρυθμός της αναπνοής τους μειώνεται μέχρι το ανεβασμένο επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στο σώμα διεγείρει ένα αναπνευστικό μηχανισμό που ονομάζεται «Φρενικό αντανακλαστικό». Αν διαταραχτεί το αντανακλαστικό αυτό, τότε ανεβαίνουν οι τιμές του Διοξειδίου του Άνθρακα στο σώμα. Αυτό προκαλεί χαλάρωση του τόνου ακούσιων μυών, συμπεριλαμβανομένου και του στομίου που βρίσκεται στο κάτω μέρος της ουροδόχου κύστης, επιτρέποντας στα ούρα να κυλήσουν από την κύστη.
Σε κάποια παιδιά το φρενικό αντανακλαστικό αργεί να αναπτυχθεί. Σε άλλα μπορεί να ευθύνεται κάποιο σπονδυλικό υπεξάθρημα, που μπορεί να διορθωθεί με τη χειροπρακτική αγωγή.
Αν το παιδί σας αγωνιά για τον ύπνο του και τη νυχτερινή ενούρηση δεν χάνεται τίποτα ζητώντας βοήθεια από το Χειροπράκτη σας.

 

← Επιστροφή