Ραχιαλγία

“Αχ η πλάτη μου…”

Ο πόνο στην πλάτη πολλές φορές είναι αιφνίδιος. Μπορεί να προέλθει σηκώνοντας κάποιο βάρος ή απλά επειδή ξαπλώσατε στραβά. Ανεξάρτητα με την ξαφνική εμφάνιση του πόνου, μπορεί να προέρχεται από μία κατάσταση που τη φιλοξενεί χρόνια η σπονδυλική στήλη και έχει επιδεινωθεί. Ίσως ο πόνος να είναι η κραυγή απελπισίας του σώματος για ένα πρόβλημα που το ταλαιπωρεί χρόνια και τώρα φανερώνεται.
Η πιο συνηθισμένη μορφή ραχιαλγίας μπορεί να είναι το αποτέλεσμα μετατοπίσεων σπονδύλων και πυέλου που ονομάζονται υπεξαθρήματα.
Όταν όλα τα οστά της σπονδυλικής στήλης είναι σε σωστή θέση και άρθρωση μπορούμε να σκύψουμε, να γυρίσουμε και να κινηθούμε με άνεση και ευκολία.
Αν δεν είναι αυτή η κατάσταση των αρθρώσεων, ο πόνος είναι το προειδοποιητικό σήμα και ο πόνος στην πλάτη σίγουρα δεν είναι κάτι που θα πρέπει να αγνοείται.
Όταν οι σπόνδυλοι είναι υπεξαθρωμένοι, δεν υπάρχει σωστή και φυσιολογική κίνηση. Το εύρος κίνησης κάποιων αρθρώσεων περιορίζεται και κάποιων άλλων αυξάνεται.
Αυτή η μη φυσιολογική και ανισσόροπη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε εκφυλισμό των σπονδύλων, νεύρων και δίσκων.
Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πολύ σοβαρά και επίπονα προβλήματα υγείας αργότερα στη ζωή.
Αντί να παίρνεται παυσίπονα για να καλύψετε το πρόβλημα, συμβουλευτείτε το Χειροπράκτη σας για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα από την πηγή του.
Οι έρευνες δείχνουν πως η επιστήμη της χειροπρακτικής είναι ο πιο σίγουρος, ασφαλής, ανώδυνος φυσικός και αφάρμακος τρόπος για την αντιμετώπιση προβλημάτων της ράχης.

 

← Επιστροφή